Belföld

Visszatér Bajnai a politikába

bajnai gordon (bajnai gordon, )
bajnai gordon (bajnai gordon, )

Hogy pontosan milyen mozgalommal, még nem tudni. Az exkormányfő állítólag egy ernyő alá hozná az ellenzéket, Gyurcsány Ferenc nélkül.

Nem új párttal, hanem egy ellenzék „feletti”, a jelenlegi szerveződések számára nyitott mozgalommal térne vissza ősszel a politikai életbe Bajnai Gordon – írja a Heti Válasz.

Az egykori miniszterelnök állítólag nyilvánvalóvá tette az MSZP-nek, hogy nem akar egy „Medgyessy 2.0″ lenni, ezért alakít egy külön szerveződést.

A Heti Válasz meg nem nevezett forrásokra hivatkozva állítja: ha a Bajnai-féle mozgalom sikerül, az MSZP, az LMP, a parlamenten kívüli Szolidaritás – továbbá az egykor szabad demokrata Fodor Gábor által szervezendő új liberális erőközpont – csak akkor lesz hajlandó összerendeződni az új ellenzéki ernyő alá, ha abban Gyurcsány Ferenc nem kap helyet.

Bajnai Gordon Gyurcsány iránti ellenkezését némileg alátámasztja, hogy június közepén amiatt mondta le az exkormányfő a Demokrácia szigeten a részvételt, mert kiderült, hogy az eseményt a Demokratikus Koalíció rendezi.

A Heti Válasz állításait közben cáfolta a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány. “A cikk az újságíró és – ha voltak – a forrásai feltételezéseiből, találgatásaiból épül fel” – írja közleményében Schmidt-Hegedüs Dóra, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki szerint a cikk helye a lap véleményrovatában és nem a hírek között lett volna.

Schmidt-Hegedüs Dóra cáfolta a feltételezéseket, hozzátéve, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnöktől, illetve az általa alapított és vezetett Haza és Haladás Közpolitikai Alapítványtól a cikkben szereplő állítások megerősítését vagy cáfolatát nem kérte a cikk írója. Bajnai alapítványának közleménye azt közölte, hogy összeesküvés-elméletek és politikai hipotézisek részletes, utólagos kommentálása helyett a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány a jövőben is a jó kormányzás magyarországi térnyerésére, fontos szakpolitikai programpontok kidolgozására kíván koncentrálni, pártpolitikai tevékenységet nem végez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik