Belföld

Fiatalok vendégeskednek Szegeden a lionoknál

Harminc fiatalt lát vendégül Szegeden a jótékonysági szövetség nemzetközi cseretáborában.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége az idei évben Szegedre hozta Nemzetközi Ifjúsági Cseretáborát. Tizenkilenc országból harminc fiatal érkezett a városba – értesítette a Szeged24-et a szegedi Németh István, aki most júliusban adta át utódjának a szövetség soros kormányzói tisztjét.

Németh István közölte: azon túl, hogy a 17-21 éveseknek megmutatják Szegedet, a város olyan kulisszatitkaiba is beavatják őket, amelyek az átlagos turisták számára nem elérhetőek. Így világhírű kajak-kenus olimpikonjaink nyomdokában a külföldi fiatalok kipróbálhatják a Maty-éri versenyzést és bepillanthatnak a Szabadtéri Játékok próbafolyamatába, háttérmunkáiba is.

Ezen kívül a Szegedi Vadasparkban szakszerű felügyelet mellett állatokat is etethetnek és almozhatnak. A látogatás végén a táborozók az oroszlánháznál emléktáblát helyeznek el.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a magyar lionok idén tavasszal Szegeden és Ópusztaszeren tartották soros, úgynevezett Nemzeti Konvenciójukat, amely első ízben volt a magyarországi Lions Klubok Országos Találkozója is.

Akkor a csaknem ezer főt számláló magyar szövetség beszámolójából kiderült: évente kétszáz millió forint értékű támogatást nyújtanak nehéz sorsú embereknek.

A tekintélyes Financial Times amerikai napilap egyébként öt évvel ezelőtt csaknem félezer vezető cég szakemberének szavazata alapján a Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét választotta a világ legjobb civil szervezetének. Többek között azért, mert a lionok a jószolgálatra összegyűjtött adományok teljes összegét eljuttatják az elesettekhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik