Belföld

Pély és Tarnaszentmiklós: elvágva a világtól

kátyú (kátyú)
kátyú (kátyú)

Teherkocsik tönkretették a kistérségi központ felé vezető utat. Leállhat a közlekedés, élelem nélkül maradhat a két falu.

A nehézgépjárművek által tönkretett közút miatt tüntettek hétfőn a Heves megyei Pély és Tarnaszentmiklós lakói. Kocsikkal zárták el a fél útpályát reggel 7 és 9 óra között.

Pély független polgármestere elmondta: mára szinte lehetetlenné vált a közlekedés a kistérségi központ, Heves felé vezető úton, mert a Hanyi-Tiszasülyi árvíztározó építése során az építőanyagokat szállító teherkocsik szinte teljesen használhatatlanná tették az útszakaszt. Az elmúlt héten még egy nyerges vontató is elakadt ott, órákra megbénult a forgalom.

Több szolgáltató is jelezte, hogy fontolgatják a szállítások beszüntetését, mert nem győzik autóik javítását. Ezek után rendszeres élelmiszerszállítmányok nélkül maradhat a két, összesen 2500 lakosú település. Megkeresték a közútfenntartót, az országgyűlési képviselőjüket, a beruházó Országos Vízügyi Főigazgatóságot, de sehonnan sem kaptak pozitív visszajelzést.

Ari Norman hozzátette: az különösen fáj a helybélieknek, hogy megannyi tanulmány foglalkozik azzal, hogyan óvják meg a növény- és állatvilágot, ám a lakosok közlekedése senkit nem érdekelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik