Belföld

Navracsics: lehetnek még személyi változások

Navracsics Tibor (Navracsics Tibor)
Navracsics Tibor (Navracsics Tibor)

A 2014-es választásig hátralévő szűk két évben nem készül a kormányzati szerkezet átalakítására a kabinet, személyi változásokat azonban sosem lehet kizárni – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

A kormányzati szerkezet közelmúltban lezajlott átalakítását logikus mozgásnak nevezte, ugyanis – mint mondta – az Orbán Viktor miniszterelnök által eltervezett ütemezésnek megfelelően a ciklus felétől kezdődően a következő parlamenti választásra készülve a kormányzás politikai szempontjai kerülnek előtérbe. Így míg az első két év elsősorban a rendszer-átalakító törvények elfogadásáról szólt, és inkább a közigazgatási központ, vagyis a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) volt a hangsúlyos szereplő, addig a jövőben mellette a kormányzás politikai központja, a Miniszterelnökség is jelentős koordinációs szerepet kap – fejtette ki.

Navracsics Tibor szerint a 2014-es parlamenti választásig hátralévő szűk két év kormányzati munkamegosztását a most kialakult szerkezet fogja meghatározni, mert bár a személyi változásokat sosem lehet kizárni, a kormányzat szerkezetében nem terveznek további átalakításokat.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt arról is, hogy Geréb Ágnes kegyelmi kérvényeiről még nem foglalt állást a minisztérium. Olyan ügyről van szó, amelyben a korábbi szabályozatlanság, az emberi jogi kérdések és a nemzetközi háttér miatt hihetetlen óvatossággal, érzékenységgel kell eljárni, ezért alapos munkára kérte munkatársait – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik