Belföld
játékgép (játékgép)

Adócsalás egy pénznyerő-automatákat üzemeltető cégnél

24.hu
24.hu

2012. 07. 12. 09:48

Az országban csaknem száz helyszínen pénznyerő-automatákat üzemeltető dél-alföldi cégnél tárt föl 150 millió forintos adóhiányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A vállalkozás 2000 óta tevékenykedik a szerencsejáték-iparban, játékadó-bevallási és -fizetési kötelezettségeinek 2011 októberéig eleget is tett. 2011 novembertől azonban sorozatos tulajdonosváltások történtek a cégnél, a játékadó-bevallások és -befizetések pedig elmaradtak. Az állandóan változó tulajdonosi kör igyekezett kibújni a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény módosítása következtében játékhelyenként 100 ezerről 500 ezer forintra emelkedő játékadó-fizetés alól.

Mivel azonban a pénznyerő-automatákra és játékhelyekre érvényes engedéllyel rendelkezett a kft., az engedélyeket pedig nem vonták vissza, a törvény által előírt játékadót minden megkezdett hónap után be kellett volna vallania, és meg kellett volna fizetnie. A tájékoztatás szerint az ellenőrzést követően bírsággal és késedelmi pótlékkal is számolnia kell a társaságnak az adóhiány összege után.

Az adóhatóság folytatólagosan, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést kezdeményezett. A törvény e bűncselekmény esetében akár nyolc év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.