Belföld

Táskákra és nyakláncokra utaztak a rablók Szegeden

24.hu
24.hu

2012. 07. 09. 11:18

Rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vett őrizetbe a Szegedi Rendőrkapitányság két fiatalt, akik az elmúlt időszakban főként idős embereket támadtak meg utcán.

Egy 20 éves fiút és egy 17 éves lányt vett őrizetbe az elmúlt héten a Szegedi Rendőrkapitányság – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.A nyomozók szerint a két fiatal felelős az elmúlt hónapokban Szegeden történt nyaklánc-letépéses és táska-kitépéses esetekért. A fiatalok módszere az volt, hogy főleg idős asszonyokat néztek ki maguknak, akiknek valamilyen ürüggyel elterelték a figyelmét, majd leszakították a nyakukban lévő nyakláncot. Ők voltak azok is, akik nők kezéből a náluk lévő kézitáskát tépték ki az abban lévő készpénz és más pénzzé tehető értékek reményében.

A szegedi nyomozók csütörtökön fogták el a két fiatalt. A 20 éves fiú kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a rendőröknek, hogy szülei nem foglalkoztak vele, munkája sincsen, ezért vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja el magát.

A két fiatalt a Szegedi Rendőrkapitányság kihallgatásukat követően őrizetbe vette, a bíróság pedig a hétvégén ügyészi indítványra elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Szegedi Rendőrkapitányság várja további olyan sértettek jelentkezését, akiket az elmúlt időszakban hasonló módszerrel károsítottak meg, de ez idáig még nem tettek feljelentést a rendőrségen. Jelentkezni személyesen a Párizsi körút 16-22. szám alatt, vagy a 107, 112 segélyhívószámok valamelyikén lehet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.