Belföld

A nagy túlélő lehet az Év Szülészete

Korhaz(210x140)(1).jpg (kórház, szülés, újszülőtt)
Korhaz(210x140)(1).jpg (kórház, szülés, újszülőtt)

Az Év Szülészete-szavazás idei indulásakor még kétséges volt, hogy megmarad-e egyáltalán Kazincbarcika szülészete. mely jelenleg a vezető helyen áll a rangsorban.

A kazincbarcikai szülészeti osztály megszüntetése azért vetődött fel idén tavasszal, mert a megyében négy másik kórházban is van szülészeti-nőgyógyászati ellátás. Az intézmény jelenlegi struktúrájának megőrzéséért június végén több ezren demonstráltak az észak-borsodi városban.

Végül a szakma és a lakosság érdekeire hivatkozva érintetlenül hagyta az intézményt az egészségügyi kormányzat.

Azt, hogy a barcikai szülészetnek van létjogosultsága, bizonyítja az Év Szülészete-verseny pillanatnyi állása is: az osztály hetek óta első a népszerűségi listán.

A szavazás május 2-án kezdődött és 2012. július 31-ig tart. A megmérettetésen minden állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szülészet részt vesz. Az intézményeket három kategóriában kell értékelni. A szeptemberre tervezett eredményhirdetésen a három kategória győztese mellett kihirdetik az abszolút győztest: az Év Szülészetét, amely osztály egy évig viselheti a megtisztelő címet.

Az „Év Szülészete 2011” díjat a legnagyobb baba-mama portál, a babaszoba.hu hozta létre azzal a céllal, hogy a szülés és a születés helyzete és segítőinek munkája méltó beszédtéma lehessen. Tavaly a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház kapta az elismerést.

További részletek a szavazásról itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik