Belföld

Nem adták kórházukat a barcikaiak

Megmarad a belgyógyászat, a szülészet és a sebészet is a kazincbarcikai kórházban.

Demeter Zoltán fideszes országgyűlési képviselő úgy véli, okafogyottá váltak a csütörtöki demonstráción elhangzottak, hiszen a barcikai kórház nem csupán megmarad, hanem jelentősen fejlődik: az eddigi összágyszám háromszáztizenkettőről háromszázhatvanegyre emelkedik, ez pedig az országban az egyik legnagyobb arányú növekedés. A képviselő elmondta, hogy más ellátások egynapos formában működnek majd tovább.


Fotó: Hír24

Az ügyben szintén megszólaló Cserháti Péter helyettes államtitkár kifejtette, hogy a kazincbarcikai kórházba a hatalmas épület kihasználtsága érdekében akarják beköltöztetni az Izsófalván Pszichiátriai Betegotthont. Az ottani épület ugyanis leromlott állapotban van, fejlesztése rendkívül költséges lenne. A helyettes államtitkár azért is tartja ezt logikus lépésnek, mert a dolgozók egy része épp Kazincbarcikáról járt ki az említett intézménybe. A kórház ágyszáma emiatt is jelenősen nő, munkahely pedig nem vész el.

A barcikai szülészeti osztály megszüntetése azért vetődött fel, mert a megyében négy  másik kórházban is van szülészeti-nőgyógyászati ellátás, de figyelembe véve a szakma és a lakosság érdekeit, nincs akadálya annak, hogy megmaradjon – mondta Cserháti Péter.


Fotó: Hír24

A kórház megmaradásáért, az intézmény jelenlegi struktúrájának megőrzéséért csütörtökön demonstrációt tartottak helyi, illetve térségbeli lakosok az észak-borsodi városban. A tüntetésen több ezren vettek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik