Belföld

Kézfogás és párbeszéd

Koppán Viktor
Koppán Viktor

2012. 07. 06. 09:41

Fogadást adott a régi-új elnökség

Június 29-én választották újra a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségét. Ebből az alkalomból a régi-új elnökség fogadást adott tegnap este a Gazadaság Házában, ahol vendégül látta a város gazdasági, politikai és sajtó szereplőit. Radetzky Jenő, a Kamara újraválasztott elnöke beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos szerepe van a kamarának a gazdasági élet koordinálásában, bár ehhez a politikai elitnek is jobban oda kéne figyelnie a gazdasági szféra véleményére. Az állam nem képes arra, hogy az irányítás minden szálát elvarrja, több országban már régóta jól működnek a gazdasági önkormányzatok. Az elnök beszédében hangsúlyozta: fontos mindkét szereplő oldal nyitottsága, ezért nyújtjuk ki  a kezünket a Gazdaság Házában a politika felé.

Vargha Tamás a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke beszédében nemcsak elfogadta, hanem erősen meg is fogta a politika nevében a kamara elnökének kezét. Beszédében elismerte, hogy fontos szerepe van a gazdasági élet szereplőinek. A vállalt megyei fejlesztéseket úgy kivánják majd megvalósítani, hogy létrehoznak egy konzultációs testületet, ahova meghívják a kamarai tagokat is, ezzel valódi párbeszéd alakulhat ki.

Égi Tamás Székesfehérvár gazdasági alpolgármestere beszédében köszönetét fejezte ki Radetzky Jenőnek, hogy hathatós közbenjárásával és az osztrák nagykövet segitségével Székesfehérvár kedvező hitelekhez juthatott a hitelválság megoldására.

Végül Szepes András a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke zárta a megszólalók sorát, beszédében köszönetét fejezte ki azért, hogy társszervként régóta pozitív az együttműködés a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.