Belföld

Több osztály is megszűnt a kazincbarcikai kórházban

Csak a sebészeti szakterületen maradt 15 ágy, a belgyógyászaton pedig 40 ágy. Az egészségügyi államtitkárság szerint tudatosan félrevezet az intézmény főigazgatója.

Az ígéretek ellenére több osztály is megszűnt július elsejétől a kazincbarcikai kórházban – írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak Héjja Mária kórházigazgató elmondta, “a semmi nem változik” ígéretek ellenére a szemészet, a gyermekosztály, a sürgősségi és az intenzív osztály teljes egészében megszűnt a kórházban, és a szülészet sem fogad betegeket, jelenleg Ózdra és Miskolcra viszik a kismamákat.

Váradi József, a Magyar Orvosok Szövetségének helyi elnöke az újságnak azt nyilatkozta: csak a sebészeti szakterületen maradt 15 ágy, a belgyógyászaton pedig 40 ágy, amit eredetileg is ennek az egészségügyi intézménynek szánt a kormányzat.

Félrevezetés

Az egészségügyi államtitkárság szerint a kazincbarcikai kórház főigazgatója tudatosan félrevezet, ezáltal veszélybe sodorja az ellátás biztonságát, és indokolatlan aggodalmat kelt.

Közleményük szerint az egészségügyi kormányzat soha sem ígérte, hogy semmi nem változik. Éppen ellenkezőleg: a betegközpontúság és a transzparencia jegyében jelentős átalakítást hirdettek meg.

Ráadásul a lépés előtt 312 ágy volt az intézményben, ami 361-re emelkedik, ez pedig az országban az egyik legnagyobb arányú gyarapodás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik