Belföld

Mol-kutak bringásoknak

Mol-kut-bringasoknak(960x640)(1).jpg (Mol, kerékpár)
Mol-kut-bringasoknak(960x640)(1).jpg (Mol, kerékpár)

A megnövekedett nyári biciklis forgalomra való tekintettel – a tavaly bevezetett bringaPONT-ok után – újabb bringabarát kezdeményezéseket indít a Mol.

Sajtótájékoztatón mutatta be a Mol új bringaprogramját. Az eseményt Budapest belvárosában, az Erzsébet téren lévő Mol bringaKÚT-nál tartották, ami októberig mindennap déltől éjfélig van nyitva, hogy ingyenes szervizt és tanácsadást nyújtson a kerékpárosoknak. A rendezvényen bemutatták a cég bringaPONT nevű mobil applikációját is. Az alkalmazás méri és térképen jelzi a kerékpáros által megtett útvonal fontosabb adatait. Ezen túl pedig információt ad a Magyarországon belüli minőségi túraútvonalakkal kapcsolatban.

A bringaPROGRAM keretében – a VOLT fesztiválon való jelenléthez hasonlóan – bringatárolót helyeznek el a Heineken Balaton Soundon és a Sziget Fesztiválon, valamint ingyenes szervizt és szaktanácsadást nyújtó bringaMENTŐ-t is létesítenek. Ilyen mentő ismét lesz a Tihany melletti kerékpárúton is: minden hétvégén 10-18 óra között várják a kerekezőket, ahol ingyenes frissítőt, tanácsadást és szükség esetén szervizsegítséget is kaphatnak.

A Mol 125 benzinkútján tavaly április óta bringaPONT-ok várják a kerekeseket. Ezeken a pontokon kerékpározáshoz szükséges eszközök kaphatóak, élelmiszerekkel és italokkal frissíthetik fel magukat az odatekerők, és akár szerszámkészlet is elérhető a biciklik megjavításához. Ezen kutak egy részén pihenő és biciklimosó is van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik