Belföld

A magyar tej győzött az olvasóinknál

tej (tej, )
tej (tej, )

Magyar vagy külföldi? Külföldi vagy magyar? Döntöttek az olvasóink. Ám a friss tej is szépen szerepelt a megmérettetésben.

Kapcsolódó cikkek

A magyar vs. külföldi tej témával foglalkozó cikkünk kapcsán körkérdést intéztünk az olvasóinkhoz a Facebook-oldalunkon, miszerint melyiket vásárolják rendszeresen: a hazait vagy a külföldit. A kommentelők többsége a magyar tejre szavazott, mondván, támogatni kell a magyar termelőket.

„Nem vagyok hajlandó szlovák tejet venni, még ha 60-80-100 Ft-tal olcsóbb is!”, „Csakis magyart”, „Csak magyar tejet veszünk, ha nincs, nem iszunk tejet” – jegyezték meg a válaszolók közül.

Akik viszont gyakran vásárolják a külföldi tejet, azzal indokolták „pálfordulásukat”, hogy immár képtelenség megfizetni a drágább magyar tejet. „Szlovák, cseh, osztrák és német tejet iszunk, 129-138 Ft/ literjét !!!! nincs más lehetőség, mert napi másfél-két liter tejet fogyasztunk!!” – hangsúlyozta egyik olvasónk.

Olyan kommentelők is akadtak, akik viszont kimérve veszik a házi tejet, mert így biztos, hogy valódi tejet kapnak, nem pedig vízízű, mű terméket. „mi TEJET iszunk. De sem magyart, sem külföldit. csak házit és azt is csak onnan, ahol személyesen ismerem a tehenet meg a kecskét”, „én házi tejet veszek a termelőtől, aki itt lakik a faluban! van túró tejföl vaj , sajt ,tejszín, és eredeti íze van!” – olvashatóak a válaszok között. „Ma kapható tej látott szerintetek tehenet?” – teszi fel a költői kérdést egyik olvasónk.

„Kívülállók” is akadtak, akik ugyan alig-alig isznak tejet, vagy egyáltalán nem fogyasztják, ám ha vennék is, akkor náluk elsősorban a minőség/ár döntene, nem pedig a származás. „Mi nem nagyon iszunk már tejet,mert vízízű. kávéba, főzelékbe pedig az alacsony árfekvésűt választom. Ha mondjuk a magyar is annyiba kerülne, mint a külföldi, biztosan azt venném” – írja egyikőjük. „A pénztárcám szabja meg, melyik tejet választom, (…). Ha a magyar termékeket akarják eladni, tegyék elérhető árúvá és ne megfizethetetlenné!!!” – jegyezte meg egyik kommentelőnk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik