Belföld

Egyenruhát kapnak a BKV-buszok

Egységes, égkék színt kapnak a BKV buszai, hogy egyértelműen azonosíthatók legyenek.

A könnyebb beazonosíthatóság érdekében egységes színt kapnak a BKV buszai, az átszínezés nem jár extra költséggel – közölték a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK).

Ma Budapest utcáin többféle megjelenésű, állapotú autóbusz jár, ami sem városképi, sem azonosíthatósági szempontból nem előnyös. Az elmúlt években minden egyes típusnál eltérő színtervet alkalmazott a BKV, így az Ikarus 200-as buszok sötétkék színe után az Ikarus 400-as típusnál a zöld is dominánsként került elő, majd a 7-173 gyorsbuszok piros színezést kaptak, végül a buszpark egy része ezüstös fényezést kapott.

Időközben türkizkék frankfurti használt buszok, sárga-kék és ezüst brüsszeli csuklósok, színátmenetekkel tarkított szürke-narancssárga-zöld színeket is magukon viselő IK-412-es buszok jelentek meg. A BKK szerint ez az utasoknak teljesen áttekinthetetlenné tette, mely buszokon érvényes a jegyük, bérletük, és mely közlekedik a BKK megrendelésében. A változással a buszok beazonosíthatók lesznek, ami könnyebbséget jelenthet a vidéki, külföldi használók számára.

A buszok átszínezésének nem lesznek extra költségei, mert az idén a buszfelújítások és a használt buszok honosítása miatt a buszállomány jelentős részének, mintegy 100 busznak az átfestése egyébként is szükséges, valamint át kell festeni az újonnan forgalomba állítani tervezett 150 járatot is. A teljes flotta a tervek szerint négy-öt éven belül lesz egységes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik