Belföld

Lerohad rólad a gatya? Íme a győri strandkínálat!

A közelgő kánikula elől a legjobb hely ahova menekülhetünk egy hűvös szoba vagy a vízpart, esetleg egy friss, hűvös medence a strandon. Összegyűjtöttük, hogy Győrben hol lehet strandolni és mennyibe kerül a fürdőzés.

Első körben a szakemberek és a városi önkormányzat is felhívja a strandolók figyelmét arra, hogy csak a kijelölt területeken merészkedjünk a vízbe. A ki nem jelölt holtágak, folyómedrek, csatornák és víztározó tavak veszélyesek, fürdőzésre nem alkalmasak, ahogy a bányatavak sem.

Tiltott hely az adyvárosi tározótó, a József Attila-lakótelep területén létesített tározótavak, az Iparcsatorna teljes hossza, a Rába folyó mindkét oldala, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ág), a pinnyédi híd győri hídfő, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányába, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcal (rabkerti tó) és a győrszentiváni volt szabad strandon. A Kovalter területe idén is kizárólag napozásra használható!

Győrben az Aranypart I. és az Aranypart II. lehet az ideális hely azoknak, akik természetes vízben szeretnének megmártózni. A strandon ingyenesen kikapcsolódhatunk. Az üzemeltető szervezet, a Győr-Szol tájékoztatása szerint a szakemberek fürdésre alkalmasnak minősítették a vízminőségét még a nyár elején. A nyitvatartási idő alatt augusztus 31-ig, naponta 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kellemesebbé a kikapcsolódást.

Aki termálvízre és komfortosabb körülményekre vágyik, az a Rába Quelle fürdőt is választhatja kikapcsolódásul. „A fürdőbe az jegyárak nem változtak a tavalyi szezonhoz képest, hétköznap reggel 9-től este 20:30-ig, hétvégén pedig 21 óráig tart nyitva a fürdő. A vendégeinekt tematikus programokkal várjuk: a gyerekeknek különböző játékokat szervezünk a minimax kölyökstrand keretében – nyilatkozta a Győr24-nek Horváth Cs. Attila, a fürdő általános igazgatója.

„A régi strand területén lévő medenéket is feltöltöttük, így a hétvégétől a strand teljes kapacitással működik. A Cziráky medencét és a sportmedencét is használhatják a strandolók – tette hozzá Horváth Cs. Attila.

Győrtől alig 6-8 kilométerre található az ikrényi strand, mely szintén ideális választás lehet. A belépő 600, gyerekeknek 400 forint. Az extrém sportok kedvelőinek lehetőségük nyílik vízisíelésre is.

A napsugarak által felfokozott örömünkben azonban ne feledkezzünk meg a strandolás általános szabályairól sem. Sorolhatnánk a folyamatos közhelyeket, melyek bizonyára már mindenkinek a könyökén jönnek ki, de formalitás kedvéért: ne menjünk felhevült testtel, teli gyomorral a vízbe. Ne fogyasszunk alkoholt, a tűző napon ugyanis kevesebb mennyiség is  meglepetéseket okozhat. A hétvégére a meteorológusok extra magas UV-B sugárzást jósolnak, ezért ügyeljünk arra is, hogy 11 és 16 óra között lehetőleg kerüljük a napozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik