Belföld

Forróság: Kiadták a vörös figyelmeztetést

hőmérő-37fok (ingyenes, hőség, kánikula, )
hőmérő-37fok (ingyenes, hőség, kánikula, )

Péntekhez képest tovább melegszik az idő szombaton, a maximum-hőmérséklet már 32, 37 fok között alakul majd.

Pénteken napközben országszerte sok napsütésre számíthatunk, de emellett nyugaton időnként, keleten kissé gyakrabban megnövekedhet a fátyol- és gomolyfelhőzet. Az északkeleti országrészben helyenként zápor, zivatar sem kizárt, de másutt nem várható csapadék. A jellemzően déli, délkeleti irányú légmozgás gyenge marad. A csúcshőmérséklet eléri majd a 28, 33 fokot.

Este fokozatosan szétoszlanak a gomolyfelhők, így éjszaka és szombat reggel jobbára már derült, száraz időre számíthatunk, csak kevés fátyolfelhő lehet néhol az égen. A változó irányú szél gyenge lesz. A kora reggeli órákra általában 13, 20 fok közé hűl le a levegő. A mélyebben fekvő, szélcsendes völgyekben lesz a hűvösebb, míg a magasabb dombokon és a nagyvárosok belterületén várhatók a magasabb értékek.

Szombaton napközben folytatódik a jobbára napos, csapadékmentes időjárás, csak időnként jelenhet meg kevés felhő az égen. A déli, délkeleti szél többnyire gyenge, de a Kisalföldön mérsékelt lesz. Tovább melegszik az idő, a maximum-hőmérséklet már 32, 37 fok között alakul majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra piros figyelmeztetést adott ki a hőség miatt az ország nyugati és középső területeire. Keleten másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik