Belföld

Eddig király VOLT! – 19 ezren tomboltak

VOLT fesztivál (zene, volt fesztivál)
VOLT fesztivál (zene, volt fesztivál)

Egy hatalmas csúszdán át is megközelíthető a fesztivál, a koncertek mellett pedig egy börtönzárka is kipróbálható.

A hét elején kissé hűvös volt az időjárás, ám a VOLT szerdai felhozatala garantáltan felforrósította a hangulatot. Délután 17 órától a Supernem avatta fel a színpadot, őket követte a szintén magyar Magna Cum Laude együttes, később a Lostprophets csapott a húrok közé, késő este pedig a Snow Patrol és a Skrillex szórta akkordjait a közönség felé.

A pörgés természetesen nem szünetel az elkövetkező napokban sem: Carboonfools, Simple Plan, Faith No More és Chase & Status lesz a csütörtöki felhozatal. Természetesen ezen kívül vagy tucatnyi előadó borzolja a kedélyeket a különböző színpadokon, különböző stílusokban. A részletes programról egyébként a Győr24-en is olvashat. Kattintson ide!

„Az idén egy nappal hosszabb lesz a 20. VOLT fesztivál, hiszen a jubileum okán egy “bemelegítő” nappal indult. A “We Love VOLT”-ra keresztelt ünnepélyes gálaműsor nagy sikert hozott, 10 ezres tömeg gyűlt össze a “nulladik” napon, ahol fesztivál nagyszínpadán este 19 órától indult a zeneáradat.

Eddig a legnagyobb sikert a nagyon várt Srillex koncertje hozta. Az első napon 19 ezer látogatót számoltunk. Természetesen a VOLT-ra jellemzően a zenei programok mellett egyéb érdekességek, programok is várják a látogatókat.

Egy izgalmas programpont például már a bejáratnál várja az érkezőket: egy 8 méter magas és 43,6 méter hosszú óriáscsúszdán lehet bezúgni a VOLTra, ahol például a Poncichter negyedben a legfinomabb tájjelegű borokat kóstolhatjuk meg, zenei aláfestéssel.

A VOLT Civil negyedében a Nyugat-magyarországi Egyetem sátrában a fő téma idén a környezettudatosság, a hulladékújrahasznosítás lesz. Idén a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön ismét kiköltözteti celláját a VOLT Fesztiválra. Az intézeti zárkákkal megegyező, méretarányos, berendezett lakózárka adja a bemutató alapját, ahol a látogatók felpróbálhatják a régi és új ruházatot, kipróbálhatják a zárka „kényelmét”.

Szintén a nem zenei programokat gazdagítja a VIVA terasz, ahol naponta hív vendégeket izgalmas beszélgetésekre Fiala János illtve Baksa-Soós Attila. Lesz dumaszínház, többek mellett jön Badár Sándor és a Sziget reklámarcaként elhíresült Janklovics Péter. A VOLT fesztiválon állomásozik a Jövőnk Energiája interaktív kamion is, ahol megtekinthető a Paksi atomerőmű szimulátora” – mondta el a Győr24-nek Vető Viktória sajtóreferens.

Az árakról, a hangulatról és arról, hogy az idén mennyien látogattak ki eddig Sopron és a megye legnagyobb fesztiváljára, hamarosan beszámol a Győr24 is. Maradjon tehát velünk!

Még több fotó itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik