Belföld

VOLT 2012: 100 ezer fesztiválozóra számítanak

Húsz éve öt zenekar és mintegy 800 főnyi közönség vett részt a rendezvényen.

A tavalyi 102 ezer után idén csaknem 100 ezer résztvevőre számítanak a szervezők az idei, huszadik VOLT Fesztiválon – közölték a szervezők a keddi nulladik napon, a kapunyitás előtti sajtóbejáráson.

Fülöp Zoltán, az egyik főszervező közölte: napijegyből eddig körülbelül ugyanannyi fogyott, mint az előző évben, bérletből viszont valamivel kevesebb. “Még minden változhat” – tette hozzá, jelezve: a fesztiválozók között alig tíz százalék a külföldiek aránya, zömük Ausztriából érkezik. Mindebből szavai szerint arra lehet következtetni, hogy meghaladni ugyan nem fogják, de megközelítik a tavalyi nézőszámot.

A VOLT történetét és előkészületeit összefoglaló keddi közleményükben a szervezők arra emlékeztetnek: az első, 1993-as fesztiválon még csak öt zenekar és mintegy 800 főnyi közönség vett részt, idén viszont már 200-nál is több produkciót, köztük másfél tucat világsztárt várnak a Lővér kempingbe és a harkai platóra.

Az egy hét alatt több ezer ember által megépített helyszínen újdonság, hogy egy nyolc méter magas, csaknem 44 méter hosszú – a T-Mobile szolgáltatását hirdető – csúszdán is be lehet jutni a fesztiválra.

A rendezvényen összesen 1800 négyzetméternyi színpad várja a fellépőket, a terület harmadát a nagyszínpad egymaga teszi ki. Csak ehhez 16 kamion szállította az elemeket, az összeszerelés pedig öt napon keresztül tartott.
A szervezők a talajterhelés csökkentése érdekében 4600 négyzetméternyi területet fedtek le, a fesztiválozók kényelmét pedig 250 vécé és nyolcvan tusoló szolgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik