Belföld

VOLT 2012: Megérkeztek az első fesztiválozók

volt-fesztival(210x140)(1).jpg (volt fesztivál)
volt-fesztival(210x140)(1).jpg (volt fesztivál)

Ma este a nagyszínpad húszfellépős "gigantikus nyitóbulijával" veszi kezdetét huszadik alkalommal a soproni VOLT Fesztivál.

A Lővér Kempingben utoljára megrendezett esemény ezekre a napokra alaposan átszabja a határszéli város életét, tavaly ugyanis már meghaladta a százezret a résztvevők száma. A vasárnap hajnalig tartó megamulatság színpadain világsztárok mellett több mint 200 magyar zenekar és DJ lép fel.

Az idei VOLT Fesztiválon mások mellett fellép a Faith No More, a Skrillex, a Snow Patrol, az Iggy&The Stooges, a Lostprophets, a Röyksopp, az Enter Shikari, Chase & Status, a Simple Plan, a Hadouken!, Katy B, Mac Miller, a hazai sztárok közül a már említettek mellett például a Quimby, a Tankcsapda, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Brains, a Vad Fruttik, a Carbonfools, a 30Y, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band, a ColorStar, a Compact Disco, a Heaven Street Seven és a Magashegyi Underground.

A vendégsereg alaposan átszabja pár napra Sopron turisztikai térképét. A találomra megkérdezett szállodások közléséből azt tudni: az olcsóbb helyek gyakorlatilag megteltek, a drágábbakban még bukkanhat szobára, aki meg tudja fizetni. (Tavaly már csak a környező ausztriai települések panzióiban találhattak helyet az utolsó pillanatban ocsúdó fesztiválozók.)

A megugró igények kielégítésére a GYSEV külön VOLT-vonatokat indít kedden és szerdán 11.21-kor és 12.52-kor, a többi három napon pedig 11.21-kor a budapesti Keleti pályaudvarról Sopronba. Előbbiek fél háromra, utóbbiak valamivel fél öt előtt érnek célba. (A teljes árú menetjegyből 56 százalék kedvezményt kapnak a VOLT-ra utazók, míg a más városokból érkezők 33 százalékos csökkentéssel számolhatnak.) A pályaudvartól az 1-es, a 2-es és a 12V busszal juthatnak fel a legegyszerűbben a helyszínre a fesztiválozók. A menetrend alapján ez óránként átlagosan 5-6 buszt jelent, de – mint azt Mihályka Imre, a Kisalföld Volán személyszállítási igazgatója közölte – ha nagy a tömeg, további járműveket állítanak be.

RÉSZLETES PROGRAM

Ajánlott videó

Olvasói sztorik