Belföld

Öt százalék válaszolt Orbánnak

nemzeti konzultáció (nemzeti konzultáció)
nemzeti konzultáció (nemzeti konzultáció)

Eddig 368 ezren küldték vissza a nemzeti konzultációs ívet.


(Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Az elküldött nemzeti konzultációs kérdőívek eddig mintegy 5 százaléka érkezett vissza a kormánynak – írta szerdai számában a Blikk. A 8,2 millió választóból keddig 368 ezer küldött válaszborítékot.

Egyelőre még nem tudni, milyen irányban támogatták a 16, többnyire munkateremtéssel kapcsolatos ötleteket. A leveleket július 7-től kezdi feldolgozni a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, a munka szeptember elejéig tart.

A kérdőívek visszaküldésének határideje augusztus 20.

Szuperhős lett Orbánból

A világ egyik legnagyobb viccoldalára, a 9gag.com-ra is kikerült néhány a nemzeti konzultációs kérdőívekről. Ezeken a magyar miniszterelnök szuperhősként funkcionál. Az újraértelmezett Orbán-portrék között a legeredményesebb talán az IronViktornak becézett IronMan utángyártás, melyen még a képregényből született film főszereplője, Robert Downey Jr. jellegzetes szembogarát is sikerült kifaragni a ceruzával.

Öt százalék, egymilliárd

A kormány egyébként csaknem egymilliárd – pontosabban 976 millió – forintot csoportosított a nemzeti konzultációra. Ezt az összeget a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból különítették el.

Mi ingyen válaszoltunk:
Szerkesztőségünk megpróbálta előre megválaszolni a feltett kérdéseket, hogy lássuk, hogyan irányítaná a nép az országot az Orbán-kormány használati utasításai alapján. A kérdésekre a kormányzati irányvonalat igenlő, azt helytelenítő, valamint az adott kérdés megválaszolását elhárító ikszelés lehetséges. Tippjeinket itt olvashatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik