Belföld

Madarak miatt nem kapott engedélyt a Volt

A környezetvédelmi hatóság az érintett területen éllő állatok védelmére hivakozik, ezért nem adta áldását a jövő héten rendezendő fesztiválhoz.

Nem kapott engedélyt a jövő kedden kezdődő soproni Volt Fesztivál. A regionális környezetvédelmi felügyelőség szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával – írta csütörtöki számában a Kisalföld.

A kemping területe a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve Natura 2000 védelem alatt áll. A kedden kelt elutasító határozatot egyebek mellett azzal indokolták, hogy a vendégeknek kialakított kemping területén védett állatfajok is élnek, amelyeket zavarna a zaj és a tömeg, ráadásul “lehetnek olyan madárfajok, amelyeknek pótköltése zajlik”.

A tíz éve ugyanott megtartott rendezvényt követő helyreállítás pedig csak akkor lehet eredményes, ha utána a területet “több éven át nem veszik igénybe” – áll a lap birtokába jutott határozatban.

A Győr24 úgy tudja, a szervezők már egyeztetnek a zöldhatóság vezetőivel. „Mindenkit szeretnénk megnyugtatni, a fesztivál nem marad el” – közölték az illetékesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik