Belföld

Esti kalandtúra a múzeumban

Márciusban érkezett meg Francisco de Goya több mint fél millió euró értékű rézkarcsorozata Győrbe. Azóta háromezren felkeresték az Esterházy-palotát, szombaton viszont egy különleges utazás várta a tárlat éjszakai látogatóit.

120 darabból áll a spanyol festészet harmadik legnagyobb alakjának tartott, Francisco de Goya rézkarcsorozata, mely Bambergből érkezett Győrbe, még márciusban. A Richard Mayer tulajdonát képező gyűjtemény több mint fél millió euró értékű, így nem csoda, hogy már háromezren ellátogattak a tárlat helyszínéül szolgáló Esterházy-palotába. A Városi Művészeti Múzeum intézményében szombaton, a Múzeumok Éjszakája programsorozat második fordulójában, egy nem mindennapi barangolásra várták az érdeklődőket.

Goya rézkarc ciklusaihoz egy különleges programmal is hozzájárultunk, hiszen ezen a hétvégén a tárlatvezetések kapcsán felelevenítettük a felvilágosodás eszméit, az inkvizíció világát, de most a Múzeumok Éjszakája arra is alkalmat adott, hogy kicsit más szemszögből nézzük meg ezeket a témaköröket. Így például a 18. századi spanyolok szerelmi életéről is megtudhattak érdekes titkokat a vendégeink, a Los Caprichos metszeteinek segítségével” – mesélte a Győr24-nek Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója.

Az intézmény vezetője portálunknak azt is elárulta, hogy remélhetően ezen az egy éjszakán legalább 1500-2000 fővel nőtt a kiállítás megtekintőinek a létszáma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik