Belföld

Lemond az elnyert szántóról a képviselő felesége

Lemond az általa elnyert 34 hektáros balatonvilágosi szántó haszonbérleti jogáról Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselő felesége, aki ezt a családját ért politikai támadásokkal indokolta.

“A pályázatomat jóhiszemű és tisztességes szándékkal, földművelés és állattartás céljából nyújtottam be. Látva azonban, hogy mindenféle politikai támadás éri a családomat, lemondok az említett szántó haszonbérleti jogáról” – mondta Szedlák Bernadett az MTI-nek.

A jobbikos Magyar Zoltán szombati sajtótájékoztatóján azt közölte: pártja úgy látja, le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, mert véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól.

Szedlák Attila képviselő gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el a földalap pályázatán, de – mint azt Magyar Zoltán mondta – a fideszes politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata, ráadásul lakóhelyüktől három faluval arrébb találhatók az elnyert földek.

A Szedlák Bernadett által elnyert haszonbérleti pályázatról a Blikk számolt be pénteki számában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik