Belföld

Kirúgták a poénkodó buszsofőrt

bkv-busz (bkv-busz, )
bkv-busz (bkv-busz, )

A hivatalos indoklás szerint Bócsa Viktor visszaélt kivételes helyzetével és többször szabálytalankodott.

Idén áprilisban bejárta a sajtót annak a BKV-sofőrnek az esete, akit sajátos munkastílusa miatt megpróbált eltávolítani a közlekedési vállalat. Bócsa Viktor azzal került a figyelem középpontjába, hogy mókás kommentárokkal és zenebejátszásokkal igyekezett mosolyt csempészni a 105-ös busz utasközönségének arcára. Egy nappal azután, hogy az ATV riportot készített vele, a BKV meg akart válni a sofőrtől, mondván: szabályt szegett azzal, hogy engedély nélkül nyilatkozott. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója akkor azt közölte: az intézkedés túlzó, ezért az elbocsátás nem történhet meg.

Mostanra azonban úgy tűnik, végképp kihúzta a gyufát a mókázó fiatalember. A BKK honlapján olvasható közlemény szerint sorozatos szabályszegések miatt nem hosszabbították meg Bócsa Viktor munkaszerződését.

„A munkavállaló szabálytalan munkavégzésével visszaélt a jelentős közfigyelemből és a közvélemény szimpátiájából eredő kivételes helyzetével” – áll a dokumentumban, melyben több esetet is felsorolnak, amikor a sofőr késett, illetve túl gyorsan vezetett.

A BKV-figyelő blog ugyanakkor azt állítja, a közlekedési társaság azért vált meg Bócsa Viktortól, mert „senki sem szerette amit csinált, és nagyon zavarta az utasokat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik