Belföld

Fizetnie kell Gyöngyöspatának

Forint(960x640)(2).jpg ()
Forint(960x640)(2).jpg ()

Szabálytalanul használtak fel több mint 1,1 millió forintnyi közfoglalkoztatási támogatást, magántulajdonú ingatlanokon is dolgoztak a közmunkások.

A munkaügyi központ a kistérségi Start mintaprogram ellenőrzésekor állapította meg mindezt, arra azonban nem utalt semmi sem, hogy Gyöngyöspata polgármesterének ingatlanján is történt volna ilyen szabálytalanság. A határozat egyelőre nem jogerős – közölte a Heves Megyei Kormányhivatal médiareferense.

A sajtóban korábban napvilágot láttak olyan értesülések, amelyek szerint Juhász Oszkár jobbikos polgármester birtokán dolgoztatják a közmunkásokat. A faluvezető cáfolta ezt és azt mondta, beperel minden médiumot, amelyik közreadja a szerinte hamis állítást.

A mintegy 2800 lakosú település többször is a figyelem középpontjába került. Tavaly tavasszal etnikai feszültség alakult ki a faluban, áprilisban az atv.hu közzétett egy hangfelvételt, amelyen Gyöngyöspata jobbikos polgármestere kampányfőnökével és Szebb jövős polgárőrökkel gondolta végig egy előbb-utóbb bekövetkező polgárháború kimenetelét, novemberben pedig rálőttek a falu vezetőjére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik