Belföld

Nem veszik el a magyar uniós pénzeket

euro(960x640)(2).jpg (euró)
euro(960x640)(2).jpg (euró)

Varga Mihály szerint pénteken pont kerülhet a kohéziós forrásokkal kapcsolatos ügy végére.

Kapcsolódó cikkek

Az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) esedékes tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint az uniós pénzügyminiszterek pénteki tanácskozásán várhatóan visszavonják azt a korábban tett javaslatot, miszerint felfüggesztenék a magyar kohéziós forrásokat.

Varga Mihály a budapesti tőzsde újraalapításának 22. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen beszélt erről csütörtökön, de részleteket nem említett. Ugyanakkor ismételten szólt arról, hogy a kormány által csütörtökön benyújtott jegybanktörvény-módosítással elhárulhat az utolsó akadály a  tárgyalások startja elől.

A válságra utalva kifejtette: a fentieken kívül van még néhány mozzanat, amely azt mutatja, hogy Magyarország számára kedvezően változik a helyzet. Ezek közé sorolta a görög választások utáni konszolidációt.

A főtárgyaló hozzátette: a kormány azt a célt tűzte ki maga elé, hogy csökkentse az ország sérülékenységét, valamint a költségvetési deficit és az államadósság mértékét. Hozzátette, hogy ebben már vannak részleges eredmények.

A másik fontos cél, hogy Magyarország elérje a környező országokra jellemző foglalkoztatási szintet, azaz ne 3,8 millió ember dolgozzon, hanem lehetőség szerint 4,5-5 millió embernek lehessen munkát adni a jövőben.

Újabb két uniós pofon a magyar adók miatt

Kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország ellen a telefonadó, valamint a kiskereskedelmi válságadó miatt – értesült a BruxInfo bizottsági forrásból. A részleteket itt találja.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik