Belföld

Koroncó a jövő települése

Jelentős, mintegy 18 millió forintos fejlesztésen esett át a koroncói óvoda. A település számára fontos, hogy egy európai színvonalú intézmény álljon a gyerekek szolgálatában.

Június 21-e örömünnep volt Koroncón, hiszen hivatalosan is átadták a település felújított óvodáját. A község vezetősége egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy benyújtanak egy projektet a Belügyminisztérium pályázati felhívására, melyben 5,5 milliárd forintos keret várta a jelentkezőket. Ebből a bizonyos keretből végül 11 millió 220 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a létesítmény, így a hő-, víz-, és tetőszigetelést teljesen felújították, megszépült a homlokzat, de többek között új nyílászárókkal és villámvédelmi rendszerrel is gazdagodott a Petőfi Sándor ÁMK Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda koroncói tagóvodája.

Magyarországnak különleges adottsága van, hiszen ebben a kis országban rengeteg kis település jött létre. Ez pedig a vidék sorsát nagymértékben meghatározza. Az olyan települések, mint például Koroncó, rengeteg harcot vívtak, hogy saját arculatuk legyen és megtartsák, vagy éppen tovább növeljék lakóik számát. Ez a község egy egészen más fejlődésen ment át, Koroncó, a jövő település!” – mondta beszédében Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, aki elfogadta a meghívást a kis falu, nagy ünnepére. Merthogy egy ekkora településen, minden fejlesztés mérföldkőnek számít.

Így látja ezt Radicsné Kincses Mária, polgármester is, aki Kara Ákossal, a település országgyűlési képviselőjével közösen sokat tett azért, hogy révbe érjen az óvoda rekonstrukciója. „70 gyermeket látunk el nap, mint nap az intézményben, így nagyon fontos, hogy egy európai színvonalú intézményben töltsék a mindennapjaikat. Nagy öröm számunkra, hogy megvalósulhatott ez a felújítás, márcsak azért is, mert csak ebben az évben, várhatóan 30 kisgyermek születik községünkben” – hangsúlyozta az ovi szerepét a polgármester.

A több mint 11 millió forint értékű támogatást az önkormányzat további 6 millió forinttal egészítette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik