Belföld

A polgármestert okolják az ikrek haláláért

érdi-ikerbaleset (ikerbaleset)
érdi-ikerbaleset (ikerbaleset)

Az érdiek úgy vélik, az önkormányzat a hibás. A polgármester úgy érzi, nem kell megszólalnia.

A kicsik babakocsiját egy autó sodorte el. A kocsit egy 63 éves nő vezette. Ellene halált okozó közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást, de a Bors szerint az érdiek egy része szerint a „város vezetőinek kellene a vádlottak padján ülniük, akik úgy alakítanak ki nagyforgalmú utakat, hogy azok valójában alkalmatlanok a biztonságos közlekedésre. A polgármester ablaka alatti díszburkolat fontosabb, mint egy-két gyermekélet.”

A lap kereste a polgármesteri hivatalt, ahol a titkárságon egy hölgy csupán annyit közölt: „Ebben az ügyben a polgármester úr nem kíván nyilatkozni.”

Az Index szerint nem lesz járda Érden az ikerbaleset szomszédságában épülő utcában, ahol EU-pénzből épít szilárd burkolatú úttestet az önkormányzat. “Hány gyereknek kell meghalni ahhoz, hogy forgalomlassítókat is építsenek, amikor kiszélesítik és leaszfaltozzák az utcát, hiszen még a murvás úton is száguldoznak sokan?” – tette fel a kérdést T. Mészáros Andrásnak egy elkeseredett Földmunkás utcai lakó a két hete tartott vitában.

A lap emlékeztet rá, hogy a baleset színhelyének közelében élők hónapok óta háborúznak azért, hogy az aszfaltozásra váró Földmunkás utcát úgy alakítsák át, hogy az ne növelje az eddig is meglévő problémákat. A kisforgalmú városszéli utca lakói szerint érthetetlen, hogy az önkormányzat miért ragaszkodik ahhoz, hogy a jelenlegi 4,7 méteres úttestet 6 méteresre szélesítse, és 1,4 kilométer hosszan egy nyílegyenes, csillapítás nélküli pályát hozzon létre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik