Belföld

Ma sem fogunk fázni

iszik (víz, napsütés)
iszik (víz, napsütés)

Tetőzik a kánikula: akár 36 fok is lehet. Vigyázat, könnyen pecsenyére sülhetünk!

Szerdán igazi trópusi hőségre számíthatunk, csak a Dunántúlon élők bízhatnak frissítő záporokban, de csak estefelé. A hajnali 16-21 fokot követően dálutánra 32-36 fokig melegszik a levegő. A meteorológiai szolgálat az ország legnagyobb részére a legmagasabb fokozatú, piros figyelmeztetést adta ki. Az érintett területeken a napi középhőmérséklet tartósan 27 fok felett lesz. Extrém erős marad az UV-B sugárzás. Lehetőleg a déli órákat árnyékos helyen vészeljük át, és fontos, hogy magas faktorszámú krémekkel óvjuk a bőrünket, mert akár 15 perc alatt is csúnyán leéghetünk. A tiszti főorvos harmadfokú hőségriadóra fokozta és péntek éjfélig meghosszabbította a korábban kiadott riasztását. Az ÁNTSZ kéri a lakosságot, hogy a nagy melegben tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

Csütörtökön aztán egy gyenge hidegfrontnak köszönhetően a Dunántúlon már szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, de a hőség továbbra sem tágít. Helyenként akár 35°C fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken elsősorban a Dunától keletre számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, néhány fokkal mérséklődik a meleg.

Hétvégén aztán változatosabb, időnként szeles, pár fokkal hűvösebb idő valószínűsíthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik