Belföld

Indiánok szállták meg a múzeumot

Apró indiánok költöztek a győri Borsos Miklós Múzeumba. Az intézményben táborozó gyerekek egy hétig a bennszülöttek világában kalandoznak.

6 és 10 év közötti gyerekek, mintegy 14 kis indián szállta meg a Káptalandombon magasodó Borsos Miklós Múzeumot. Az intézmény a nagy sikerre való tekintettel ebben az esztendőben is megrendezte indián táborát, ahol a résztvevők maguk készítik el ékszereiket, játék fegyvereiket, na és persze öltözékeiket. A batikolt pólókat és tollas fejfedőket örömmel viselik a gyerekek. „Szerintem minden mostani felnőtt volt egyszer indián. Úgy növünk fel, hogy van egy indiános korszakunk, amikor mindenki a Winnetou és a Hosszú toll olvasmányok alapján éli gyermekkorát. Ez a tábor egy nagy nosztalgia nekünk felnőtteknek, de úgy látjuk, hogy a gyerekek is igénylik és élvezik az indiánosdit. Az egésznek a romantikája, a természet közelisége, a harcosok élete és a vadászat, nagyon vonzó téma a kicsik körében” – mondta a Győr24-nek Pintérné Gergics Ágnes, múzeumpedagógus.

Az öt napos foglalkozáson a táborozók számos kézműves technikával megismerkedhetnek, így például agyagoznak, batikolnak, nemezelnek. Pénteken pedig a szüleiknek is megmutathatják a bennszülött kultúra jegyében született alkotásaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik