Belföld

Vezetni motoron is tudni kell!

Vezetéstechnikai oktatást tartottak szombat délelőtt a motorosoknak az ETO Park parkolójában. A szervezők szerint ilyenkor a 20 éve motorozó sofőrökben is tudatosul, hogy van még mit tanulniuk.

Közel 40 motoros sorakozott fel kora reggel az ETO Parknál, hogy a motoros rendőrtől néhány, a jogosítvány megszerzésekor sem látott technikát elsajátítsanak. Az elindulást, a fékezést, a megállást, a kikerülést és a kanyarodást is gyakorolhatták a bóják között szlalomozó pilóták a délelőtti edzésen. Mindezt persze egy rövid elméleti felkészítés előzte meg, a rendőrség munkatársának tolmácsolásában.

Május 5-én a közlekedési felügyeletnek és a rendőrségnek már volt egy hasonló akciója, és ennek a sikerességén felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy szervezünk egy újabb oktatást. Terveink között szerepel, hogy júliusban folytatjuk a találkozónkat egy haladó csoporttal, augusztusban pedig egy professzionális utasszállító tréninget is szeretnénk tartani” – mondta a Győr24-nek Kocsis Attila, a rendezvény szervezője.

Az oktatáson az is kiderült, hogy azok akik „öreg motorosnak” tartják magukat, még nem tapasztaltak meg mindent a vasparipán, hiszen ők is meglepődtek a szombati tesztelés gyakorlatain.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik