Belföld

Százmilliókért kátyúzhat a Közgép

kozgep(960x640).jpg (közgép)
kozgep(960x640).jpg (közgép)

Kilométerenként mintegy százmillió forintért számolhatja fel a kátyúkat Pápa és Szilsárkány között a Közgép konzorciuma - írja a Népszabadság.

Átadta a munkaterületet a 8408-as jelű, Pápát Szilsárkánnyal összekötő út egy szakaszának felújításához a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az állami közúthálózat üzemeltetésével, fenntartásával foglalkozó cég közlése szerint a 8,8 kilométeres útszakasz átépítésére kiírt közbeszerzési eljárást a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. vezette KMES Konzorcium nyerte el 878 millió forintos ajánlatával. A csapat tagja a Magyar Aszfalt Kft., az EuroAszfalt Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft.

A Veszprém megyei mellékút átépítése csak az egyike a Közép-Dunántúli Regionális Operatív Program 2009-–2013 közti időszakra szóló, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által a régióban jóváhagyott akcióterv keretében megvalósuló fejlesztéseknek. A Magyar Közút közlése szerint az idén országszerte több mint ezer kilométernyi négy- illetve öt számjeggyel jelölt közút felújítása kezdődhet meg.

A Népszabadság korábban írt róla, hogy a Simicska Lajos Fidesz-közeli vállalkozóhoz kötődő Közgép Zrt. az elmúlt két és fél évben 288 milliárd forint értékben nyert el állami megrendeléseket, ebből mintegy 158 milliárd forint főként EU-s forrásból történő vasút-korszerűsítés volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik