Belföld

Itt egy újabb emberszabású Fidesz-törvény

L(960x640)(1).jpg (L. simon lászló)
L(960x640)(1).jpg (L. simon lászló)

A Hvg.hu szerint L. Simon László javasolja, hogy L. Simon László megtarthassa pénzosztó szerepét.

A kulturális államtitkárnak felkért L. Simon László a hatályos törvények szerint ezt nem tehetné meg, ezért a politikus benyújtott egy törvényjavaslatot, amely az összeférhetetlenségét megszüntetné – írja a Hvg.hu. Ha elfogadja az Országgyűlés a Nemzeti Kulturális Alapról (NKA) szóló törvény átírását, akkor L. Simon László úgy foglalhatja el kulturális államtitkári posztját, hogy később is ő dönthet az elkülönített pénzalap sorsáról.

Az összeférhetetlenség feloldásához L. Simon módosítaná a kormánytagok és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010-es törvényt is. Ha azt is elfogadják, akkor a kormányfő, a miniszterek és az államtitkárok a kormányzati munkájuk mellett elláthatják az elkülönített állami pénzalapért felelős testületek vezetői posztjait is.

Nem a jövendő államtitkár az egyetlen olyan fideszes politikus, akinek kedvéért törvényt módosított a parlament kormánypárti kétharmados többsége. A Fidesz 2010 óta már többször átszabta a törvényeket valamelyik politikusának vagy egy-egy üzletembernek kedvezve – emlékeztet a Hvg.hu.

L. Simon László korábban egyébként azt mondta, miután a kormány elfogadta a 2013-as költségvetés sarokszámait, az immár általa vezetett államtitkárság költségvetése várhatóan 10 százalékkal növekszik. A fideszes politikus emellett azt is szeretné, ha a külföldi magyar kulturális intézeteket összefogó Balassi Intézet átkerülne a közigazgatási tárcától hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik