Belföld

Orbán és az óriás Buddha

Luxusszállodát nyitott meg a kormányfő Budapest belvárosában.

Jordánia kiemelten fontos partnere Magyarországnak a Közel-Keleten – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a fővárosi Buddha-Bar Hotel Klotild Palace ünnepélyes megnyitóján. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild-palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.

A megnyitóünnepségen Orbán Viktor arról beszélt, kormánya nagyon fontosnak tartja, hogy nyisson az arab világ felé. Annak is örült, hogy a jordán befektetők a magyar hagyományokat, a helyieket tisztelő emberek, akik hangsúlyt helyeznek arra, hogy magyaroknak adjanak munkalehetőséget. Ebből jól látszik – és az arabok ezt értik -, hogy “még a profit sem esik jól igazából, ha nincs benne valami barátság, valami lélek” – hangsúlyozta a kormányfő.

A most nyílt luxusszálloda luxuséttermének egy látnivalója egyébként egy hatalmas Buddha-szobor. A 360 centiméter magas, 250 kilogramm súlyú alkotás, mely alapzatával együtt közel 6 méter magas, márciusban, 3 darabban érkezett Indonéziából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik