Belföld

Ennyi lesz a dugódíj

dugó (dugó)
dugó (dugó)

Behajtásonként 4-500 forintot javasol Tarlós dugódíjnak. A belvárosiaknak nem kéne fizetniük.

2013 július végétől lesz dugódíj Budapesten, várhatóan 4-500 forint behajtásonként – jelentette be a főpolgármester. Tarlós István, miután egyeztetett a kerületek vezetőivel, arról számolt be, hogy két behajtási zónahatárt vizsgálnak, az egyik változat szerint az autósoknak a Hungária körút-Margit körút gyűrűn behajtásért kell majd fizetniük. A másik terv ennél szűkebb területről szólna.

A főpolgármester azt szeretné, ha a zónán belül élők mentességet kapnának a díjfizetés alól. Azt még nem tudni, hogy a díjfizető övezeten belüli cégek-intézmények kapnak-e kedvezményt. Meglepő elképzelés, de, ha nem készülnek el a technikai fejlesztések, akkor emberek szednék a dugódíjat, bár a részletekről nem beszélt a főpolgármester.

Tarlós emlékeztetett arra, hogy a dugódíj azért lesz, mert elődje, Demszky Gábor a  4-es metró uniós támogatásának feltételeként vállalta azt. Igaz, az akkori vállalások között szerepelt volna néhány P+R parkoló kiépítése is, többek között egy négyszintes mélygarázs a Keleti pályaudvar alatt, ám a Baross tér jövőre elkészülő rendezéséből már látszik, hogy ott nem lesz P+R.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Parlamentben is téma lett a behajtási díjak kérdése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik