Belföld

Villamosítják a jövőben a Győr – Celldömölk vasútvonalat

Akár 120 kilométer/órás sebességgel is száguldhatnak a jövőben a gyors- és személyvonatok Győr, Pápa és Celldömölk között.

A Győr–Pápa–Celldömölk vasútvonal 72 kilométer hosszú és 1872-ben indult útjára rajta az első szerelvény. Legnagyobb megengedett sebesség rajta jelenleg 100 kilométer per óra. Legutóbb az 1980-as évek végén végeztek rajta nagyszabású felújításokat így emelkedhetett 80-ról 100-ra a tempó. A munkálatokból kimaradt részeken azonban közel 50 éves a felépítmény.

A vonal közel 200 ezer embert szolgál ki, Győr térségéből a város felé, illetve Pápa és Celldömölk irányába is jelentős utasforgalmat bonyolít, zömével a munkahelyükre utazók használják ki a vonalat. Győr-Gyárváros megállóhely ideális helyszín, hiszen itt is le lehet szállni, illetve fel lehet szállni a vonatra, nem kell a belvárosból buszoznia annak, akinek a közelben van a munkahelye.

Jelenleg átlagosan másfél órás a vonatút a két város között, a villamosítás kapcsán emelhető a pályasebesség és csökkenthető a menetidő is. Nem utolsó szempont, hogy a korszerűsítéssel a balesetek száma is csökkenhet.

További részletekért kattintson ide!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik