Belföld

Orbán: meg kell óvni az embereket az erőszakos bűnözőktől

orbán-viktor (ingyenes)
orbán-viktor (ingyenes)

A kormányfő szerint nem lehet eltűrni azt sem, hogy paramilitáris csoportok tevékenykedjenek az országban.

“Az elmúlt években érezhetően jobban működik idehaza az igazságszolgáltatás. Elmúltak azok az idők, amikor bárki úgy készülhetett egy bűntett elkövetésére, hogy abban bízhatott, megúszhatja. És azok az idők is elmúltak, amikor ártatlan tüntetőket tömegesen küldtek előzetes letartóztatásba” – jelentette ki a miniszterelnök az ügyészség napja alkalmából tartott hétfői budapesti ünnepségen.

Orbán Viktor hozzátette: a józan ész azt diktálja, hogy a többszörösen visszaeső erőszakos bűnözőktől meg kell óvni az embereket, és nem lehet eltűrni azt sem, hogy az erőszak állami monopóliumát megkérdőjelező paramilitáris csoportok tevékenykedjenek az országban.

A biztonság szavatolásának helyreállításában elsőrendű szövetségese a kormányzatnak az ügyészség – tette hozzá.

Polt: az ügyészség jól vizsgázott

A legfőbb ügyész szerint az elmúlt időszak változásai biztosítják a vádhatóság függetlenségét és pártatlanságát. Polt Péter megjegyezte: az új struktúra az úgynevezett bundaügyben és a magas beosztású rendőrtisztek vesztegetési ügyében jól vizsgázott.

Emellett ötven százalékkal nőtt az ismertté vált korrupciós ügyek száma, ami szerinte egyértelműen a felderítő munka eredményességének köszönhető, és nem annak, hogy több ilyen bűncselekmény történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik