Belföld

Már az oviban is pályáznak-és nyernek

Három millió forintot ajánlottak ki a pályázóknak.

.A támogatás célja az, hogy kiépüljön a  referencia-intézmények országos hálózata, ahol is a partnerektől tudnak tanulni az oktatási  intézmények. A program az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében valósul meg.

Csík Gabriella a Rákóczi Óvoda vezetője elmondta: ennek az előfeltétele az volt, hogy Előminősített Referencia-ntézménnyé váljanak. A két óvoda előminősítése a jó gyakorlatok vonatkozásában történt. A jó gyakorlatok pedig nem mások, mint a jól bevált, hosszú évek tapasztalatára alapozott pedagógiai módszerek összessége. A Rákóczi Úti Óvoda pályázata és jó gyakorlata a zöld szemlélet formálása jegyében a „Barátom a természet” és az „Egy, kettő, három, Te leszel a párom”, mely a képességfejlesztésre helyezi a hangsúlyt. Fontos, hogy az adaptálásban is segítséget tudjunk nyújtani a társintézményeknek- tette hozzá Csík Gabriella.

Gróf Istvánné a Nefelejcs Óvoda vezetője elárulta: A mi pályázatunk a “Nefelejcses Montessori” nevet kapta Ezzel a támogatással informatikai eszközökhöz és irodabútorokhoz jutott óvodánk, továbbá továbbképzéseken vehettek részt, ezzel segítve elő a kapcsolatteremtést, a hospitálást, és a jó gyakorlatok adaptálását- mondta az óvoda vezetője.

A két intézményen kívül egy harmadik óvodában, a Napsugár Óvodában is folyamatban van a program megvalósítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik