Belföld

„Veszünk új autót! Megyünk lopni!”

Ezer taxis bénította a fővárost a nemzeti összetartozás ünnepén. Verekedés nem volt, de majdnem. Videó.

Nagyjából négyszer annyi taxis volt a hétfői tüntetésen, mint a pünkösdkor. Kábé ezren. Sok szimpatizáns is csatlakozott hozzájuk, főleg – nyilván – a baloldalról. A taxisok szerint ha ez a mostani forgalomlassítás nem válik be, akkor még blokádra is sor kerülhet. Olyanra, mint 1990-ben. Ezt nem mindenki meri kimondani, de van aki elég merész hozzá.

A taxisok a BKK fővárosnak készített rendelettervezete miatt demonstráltak. Tarlósék reformjai szerintük több ezer személyszállító egzisztenciáját veszélyeztetik. Egyesek a bevezetendő tarifarendszerrel, mások az autókra kötelező műszaki paraméterekkel vagy épp az egységes arculattal nem értenek egyet. A legtöbben egyikkel sem. A főpolgármester – szerintük legalábbis – pökhendi megjegyzéseivel meg pláne nem.

A Budapestet tessék-lássék megbénító demonstrációt néhányan nehezen viselték. Egy nyolcvanvalahány éves, saját elmondása szerint tanárember például a „menjetek a kurva anyátokba” felszólítás ismételgetésével jelezte, hogy ő most bizony a taxisok miatt nem ér haza időben. Egy másik, szakállas úr pedig egy felsőkategóriás Mercedest illetett hegyes köpéssel, épp mikor az autóban ülő demonstráló átengedte a zebrán. Lett is egy kis majdnemverekedés.

A többi a videóban. Tessék megnézni, mert jó:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik