Belföld

Tarlós lerendezi a taxisokat

tarlos_istvan-(i)(960x640)(1).jpg (tarlós, főpolgármester, )
tarlos_istvan-(i)(960x640)(1).jpg (tarlós, főpolgármester, )

A főpolgármester szerint nem megoldás, hogy a fuvarozók egy része félroncs autókon és bizonytalan tarifákon szállíthat. Aki pedig türelmi időt kér, az nem ezen a világon él.

A városvezető a hétfői taxismegmozdulásra utalva elmondta: akik úgy gondolják, hogy csak kétszáz felvonuló érintett szempontjai számítanak, azok megfeledkeznek a kétmillió budapesti szempontjairól.

Szerinte a személyszállítóknak is az az érdekük, hogy ne lehessen többféle tarifával, „akármilyen roncsokkal” forgalmat szervezni. Tarlós hangsúlyozta: az eddigiekhez hasonlóan ezután is lesz egyeztetés, ugyanakkor akik azt kérik, hogy a rendezésre hét év türelmi idő után kerüljön sor, azok „nem ezen a világon élnek”.

A Gépkocsivezetők Független Szakszervezete hétfőn a taxisok munkakörülményei és jogai rendezéséért szervezett figyelemfelhívó demonstrációt, a sofőrök jelképesen eltemették hivatásukat és járműveiket.

A szövetség elnöke, Farkas Zsolt elmondta: már egy évvel ezelőtt petícióban követelték a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ vezetőitől, hogy hatóságilag rögzített árat, vagyis fix tarifát vezessenek be minden társaságnál, szabályozzák a fuvarozók jelenleg több mint hatezres létszámát, és vezessék be a taxisokat ellenőrző rendszert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik