Belföld

Főszerkesztői poszt a botrányos hírfőnöknek

A Magyar Nemzet online főszerkesztője lett Élő Gábor, az MTI Hírcentrum kirúgott igazgatója.

Élő Gábort decemberben rúgták ki az MTI Hírcentrum igazgatói posztjáról. Ő volt az egyetlen, akinek távoznia kellett a közmédiából a Lomnici Zoltán egykori főbíró kiretusálása miatti botrány után. Amint arról egy riporter beszámolt, Élő utasítására tüntették el Lomnicit a tudósításból. Papp Dánielt, az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztőségének vezetőjét is leváltották, de továbbra is ő irányítja a közéleti főszerkesztőséget.

Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda Zrt. vezérigazgatója decemberben a “szakmai együttműködéshez szükséges bizalom elvesztése okán” azonnali hatállyal megszüntette Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát”. A jelek szerint azonban nem rendült meg benne a bizalom a Liszkay Gáborhoz kötődő jobboldali médiabirodalomban. Információink szerint Élő Gábort már nem sokkal kirúgása után alkalmazták, hogy segítse a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió közötti kommunikációt.

A Magyar Nemzet online főszerkesztőjévé azután nevezték ki, miután elődjét áthelyezték a Hír TV-hez. Élő Gábor korábban az Echo TV hírigazgatója, majd a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt. A közmédiában alig több mint másfél év alatt több műsort megszüntetett (például A szólás szabadságát), a műsorok pedig kimutathatóan kormánypárti elfogultságúak lettek.

Az ügyről már korábban írtunk, itt elolvashatja.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik