Belföld

Tízmilliós parkolási díj a pécsi fantomnak

Már több mint négy éve parkol egy pécsi mélygarázsban egy luxusautó. A fekete Jaguart egy német turista felejtette ott.

Pécs egyik patinás szállójának garázsában elárvultan áll egy porosodó-korosodó Jaguar. A luxusjármű immár negyedik esztendeje várja, hogy feledékeny gazdija eljöjjön érte, és felébressze Csipkerózsika-álmából – írja a Pécsma.hu.

A tulajdonos 2008 óta ügyet sem vet egykori kedvencére: a német férfi ugyanis abban az évben lépett le a szállóból, taxiba ült és hátrahagyta fekete fenevadát.

A csodaautó kerekét azóta pókháló díszíti, fényét finom por tompítja. A kocsiban még mindig várja az üdítője a tulajdonost, ahogy a német nyelvű fizetési felszólítás is.

A parkolási díj a négy év alatt már meghaladta a 10 millió forintot, ami pedig azt jelenti, hogy az eltelt közel 1.500 nap alatt napi 6.700 forinttal hízott a büntetés. Jelenleg egyébként a szállóvendégek napi 3.200 forintért vehetik igénybe a parkolót, míg külsősöknek 380 forintot kell fizetniük óránként.

A szálloda tavaly ügyvédhez fordult, hogy megoldják a lehetetlen helyzetet. Danka András, a Danubius Hotels Group üzletcsoport igazgatója szerint ügygondnokot bíztak meg, aki keresi a jogi lehetőséget. Szeretnék megtalálni a tulajdonost, és meg is egyeznének vele.

A német férfi ugyanakkor nem tűnt el. A PécsMa.hu ugyanis a német rendőrséget megkeresve, kiderítette: az illető Pécs testvérvárosában, Fellbachban lakik, ám azért nem indítanak eljárást, mert a magyar hatóság részéről nem érkezett hozzájuk ilyen megkeresés. A hazai hatóság szerint az autóval kapcsolatos szükséges ellenőrzéseket korábban már végrehajtották, és megállapították: nincs intézkedési kötelezettségük, eljárást sem kell indítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik