Belföld

Nem foglalta le, de vissza se adja a laptopot a NAV

Egy három napja lejárt licencű szoftver miatt lefoglalta az adóhatóság egy blogger laptopját. Illetve nem foglalta le, csak nem adja vissza.

Horváth Zoltán író-blogger gépét egy gazdasági bűncselekmény miatt hetekkel ezelőtt lefoglalta a rendőrség. Mivel a gépen nem találtak az adott ügyre vonatkozó bizonyítékot, a bíróság elrendelte a laptop visszaadását Zoltánnak. A rendőrök azonban találtak egy szoftvert, pontosabban annak 30 napos verzióját Zoltán gépén, amelynek három napja lejárt a licence. Ezek után Zoltán elvileg nem használhatta volan jogtisztán a hétezer forintos szoftvert. A rendőrség az ügyet átadta a NAV-nak.

Zoltán többször is érdeklődött az ügy adóhivatali előadójánál, a beszélgetéseket pedig rögzítette is. Egyik alkalommal a laptop visszaadását elrendelő bírósági végzésre hivatkozott, mire azt a választ kapta a pénzügyőr őrmestertől, hogy “majd visszavonatjuk a bírósági végzést”. A bíróság persze nem vonta vissza a végzést.

A lapotop most is a NAV bűnjelraktárában pihen, annak ellenére, hogy azt a NAV hivatalosan nem fogalta le. Zoltán kérédésére közölték, a gépet nem adják vissza. Zoltán információi szerint a NAV vádemelést javasol a hétezer forintos szoftver miatt.

Horváth Zoltán tortúrájáról blogján is beszámol. Kerestük a NAV-ot is az üggyel kapcsolatban, visszajelzést egyelőre nem kaptunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik