Belföld

Széchenyi Kártya: tíz év alatt 1000 milliárd forint hitelkihelyezés

széchkártya kapuváron (Kapuvár)
széchkártya kapuváron (Kapuvár)

Széchenyi Kártya program ünnepére gyűltek össze Kapuváron, a Hany Istók Kerékpároscentrumban a vállalkozások és a megyei pénzintézetek vezetői, tulajdonosai, képviselői.

A megyei kereskedelmi és iparkamara képviseletében Szakács Imre kamarai, Fertő-Rábaköz kistérségi elnök mint házigazda és Dinnyés Előd titkár, mint levezető elnök képviselte a megye gazdasági szereplőit. Kapuvár város és a kamara szoros együttműködésének köszönhetően Buda Imre alpolgármester is megtisztelte az eseményt.

Széchenyi Kártya program ünnepére abból az alkalomból került sor, hogy 10 éves a KAVOSZ és a Széchenyi Kártya Program keretein belül a hitelkihelyezés elérte az 1000 milliárd forintot.  Az esemény a Széchenyi Kártya országjáró rendezvénysorozat, Győr-Moson-Sopron megyei rendezvényeként jött létre Fertő-Rábaközi térségben, Kapuváron.

A jubileumi ünnepen Szép Zoltán a KAVOSZ fejlesztési igazgatója adott tájékoztatást a tíz évről, a hazai kisvállalkozások forráshoz jutási lehetőségeinek fejlődéséről. Mindig van újdonság, mindig keresik és javasolják a vállalkozások számára  elérhető feltételek kialakítását. Most a pályázati képesség javítása érdekében az önerő támogatására és a pályázatok előfinanszírozására van szükség. Már hozzáférhetők az ezekre kialakított hitelkonstrukciók.

Szép Zoltán kiemelte, hogy nagyra értékelhető a pénzintézetekkel kialakított jó kapcsolat és a partnerség. Elmondta azt is, hogy nemcsak Európai Uniós elismerést nyert már a program, hanem a világ különböző tájairól, többek között Kínából is érdeklődnek iránta. Természetesen a helyi viszonyokhoz, célokhoz igazítva adaptálható eredményesen a program. Az eseményen elismerő oklevelet vehettek a programban részt vevő megyei pénzintézetek és a kártya tulajdonos vállalkozások képviselői is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik