Belföld

Kifütyülték Orbánt, Kósát – eddig fütyültek rá

orbán viktor (orbán viktor, TNOR, politika, )
orbán viktor (orbán viktor, TNOR, politika, )

Csak több nappal a bajnokavatás után derült fény a debreceni spontán népi pfujolásra.

Tízezren fejezték ki egyszerre nemtetszésüket a város, illetve az ország első emberével szemben. A haon.hu információi szerint szó sem volt semmiféle szervezett tüntetésről, Kósa és Orbán egyszerűen ezt a reakciót váltotta ki a lokistákból, akik vélhetően a már többször beígért Nagyerdei Stadion miatt elégedetlenkedtek, de Orbán nem népszerű a DVSC-stadionban a Videotonhoz fűződő kapcsolata miatt sem.

Kifütyülték Orbánt, Kósát – eddig fütyültek rá 1
Orbán Viktor és Kósa Lajos – Fotó: MTI / Czeglédi Zoltán

Kósa Lajost egyébként a Hajdúpress szerint kétszer is kifütyülték. Egyszer a miniszterelnökkel, egyszer a főtéren. A füttyögés közben a tömeg egy része a klasszikus, évről évre visszatérő “Hol a stadion?” kérdést skandálta. Az MTI a kormányfő debreceni látogatásról elég részletesen számolt be, de a kifütyülésről nem tett említést.

A nemzeti hírügynökség azt emelte ki, hogy a kormányfő szerint ideje, hogy a debreceni sikerek mögé biztos alapok, támaszok is kerüljenek. Szó szerint idézte Orbán Viktort, aki a jelek szerint nem véletlenül emlékeztetett arra, hogy Kósa “Lajos már évek óta épp az aktuális kormányokon” próbál kipréselni egy új stadiont, vele pedig nagyobb szerencséje volt, mint az előzőekkel.

Évek óta Debrecen a magyar labdarúgás fővárosa, így jó szívvel dönthetett a kormány arról, hogy az új stadion és a labdarúgó akadémia megvalósuljon – hangoztatta. Orbán Viktor megítélése szerint Debrecen egy erős hely, amiben megállapodnak, azt a városvezetés betartja. A miniszterelnököt előzőleg egy kisebb csapat Hódmezővásárhelyen is kifütyülte, amikor Lázár Jánost kikérte a közgyűléstől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik