Belföld

Itt van Orbán tízparancsolata

Fideszes konferencia ()
Fideszes konferencia ()

A miniszterelnök összeírta, a világgazdasági válság utánra hogyan kell kinézzen a sikeres nemzetek sorába emelkedő Magyarország. És ezt meg is osztotta velünk, mi több, viccet is mesélt. Hazánk a vas és acél és atom és búza teljesfoglalkoztatott keresztény országa lesz. Nemzettudatosan, szaporodva. Úszók haza!

Elunják az egerek, hogy a macskák rendre felfalják őket, ezért delegációt menesztenek a bölcs bagolyhoz. Kérdik tőle, hogyan fordíthatnák meg a szomorú trendet. „Hát ugye – szól a bagoly -, mivel a macskák tartanak a kutyáktól, az egereknek hasonlatossá kell válni a kutyákhoz.” „Remek – így a rágcsálódelegáció. – De hogyan érhetnénk ezt el?” „Ja, taktikai kérdésekkel nem foglalkozom.”

E remek tanmesét Orbán Viktor osztotta meg csütörtök délután Budapesten, a Századvég, a Széll Kálmán Alapítvány és a Heti Válasz rendezte konferencián, ahol is bő egy órás beszédet tartott. Mondandóját a „kik lesznek a győztes országok a válság után” kérdésre futtatta ki, mi több pontokba is szedte a triumfálók ismérveit – mi is ezt tesszük, kopírozva a kormányfőt.

Egy, kettő…

Először: pozitívba kell fordítani a költségvetést. (Jó hír, hogy Orbán állítás szerint már jövőre 1,8 százalék lesz a kamatterhek nélküli, úgynevezett elsődleges költségvetési egyenleg.)


Fókuszban a nemzeti érdek – nézegessen fideszes elitet a képre kattintva!
Fotók: Neményi Márton

Másodszor: ötven százalék alá kell szorítani a jelenleg hetvennyolc százalékon álló GDP-arányos államadósságot. Orbán úgy ítéli meg, négyévente akár tíz-tizenhárom százalékos javulás is elérhető.

Harmadszor: cél Magyarország újraiparosítása (lásd még az osztrák Schüssel délelőtti gondolatait itt), ehhez átalakítandó a képzési rendszer, szakmunkások kellenek, sofőrök, adminisztrátorok.

Negyedszer: még a válság alatt fel kell fejlesztenünk mezőgazdaságunkat, mert ez a jövő húzóágazata.

Ötödször: cél a teljes foglalkoztatottság. No, nem a nulla munkanélküliség, ugyanis a „teljesbe” 3,5 százalék dologtalan még belefér, kezelhető.

Hatodszor: megteremtendő az ország energiafüggetlensége. Ezt nem egy Makó alatt fölfedezendő grandiózus földgázmezőtől várja a miniszterelnök, abban nem hisz, hanem egyrészt attól, hogy negyven százalékról hatvanra emelné az itthon előállított atomenergia hányadát a nemzeti energiafogyasztásban, másrészt attól, hogy diverzifikálunk, vagyis az egyéb energiaforrásokat (gáz, olaj) igyekszünk minél több helyről beszerezni.


Orbán Viktor érkezik – a képre kattintva galéria nyílik!

Hetedszer: hívjuk haza a tehetségeinket, akadémiai ifjú kutatókat és élsportolókat egyaránt. Orbán Viktor épp a hétvégén szegezte az úszószövetség elnökének a kérdést: miként fordulhat elő, hogy az egyik legsikeresebb magyar úszónő Amerikában ösztöndíjas, s nem idehaza. (Nem lettünk volna akkor és ott Gyárfás Tamás. Vagy ha mégis, visszakérdeztünk volna, következzék aztán bármi is, hogy és annak idején Egérkét miért nem tetszettek hazahozni.)

Nyolcadszor: erős nemzettudatot kell kialakítani.

Kilenc, tíz…

Kilencedszer: meg kell fordítani a demográfia trendet. Vagyis ne fogyjon, hanem szaporodjék a magyar. Mindezt úgy, hogy:

Tizedszer: megőrzendő hazánk „kulturális homogenitása”. Értsd: bármit súgjanak is a „kékharisnyás, liberális” szirénhangok, igen óvatosan kell bánni a bevándorlókkal (konkrétan vándoroljanak be máshová). Így őrizhető meg azon „versenyelőnyünk”, miszerint nem fenyeget a határainkon belüli keresztény-muszlim (meg a többi hasonló jellegű) összeütközés.


Valami készül. Kattintson a képre!

Nos, ez volna az éppen tíz, zömmel pompás, kisebb részt vitára ingerlő, a válság végére elérendő cél. Mindnek ott a helye a nemzeti politika fókuszában. Másképpen: ez a stratégia. S hogy miként, milyen taktika mentén érjük el őket, arra a bagolynak biztosan van valamilyen válasza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik