Belföld

Motoros baleset: azonosították a magyar áldozatokat

motor (motor)
motor (motor)

Azonosították a lengyelországi magyar motorosbaleset áldozatait, akik budapesti lakosok voltak. A baleset során hárman vesztették életüket.

A Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában a szabályosan közlekedő tízfős magyar motoros csoporttal frontálisan ütközött egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo, amely átfutott a szemközti sávba vasárnap délután. Az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó magyar csoport első motorjának vezetője, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő – egy házaspár – a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hajnalban a kórházban halt meg. Egy magyar sérültet, a harmadik áldozat 58 éves feleségét a Nowy Targ-i kórházban ápolják.

A gázoló személygépkocsi 58 éves sofőrjét a hatóságok őrizetbe vették. A brit lakcímmel rendelkező lengyel férfit valószínűleg még hétfőn kihallgatják. A mentőakciót vezető tűzoltóság szerint a balesetben három motor felborult, közülük kettő erősen megrongálódott. A halálos áldozatok a motoros csoport legelején haladtak. A két utolsó motorkerékpárt sikerült időben lefékezni, így a rajtuk közlekedő négy személy épségben úszta meg a balesetet és a konzul szerint már el is hagyták az országot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik