Belföld

A nyomozó főügyészségen a Jobbik korrupciógyanús ügye

A Szeged24 információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja Keresztúri Farkas Csaba szegedi jobbikos képviselő ügyét.

A Demokratikus Koalíció (DK) jelentette fel a Szegedi Nyomozó Ügyészségen Keresztúri Farkas Csabát. A Jobbik szegedi képviselője a városi jogi bizottság elnöke, a pénzügyi bizottság alelnöke és a vagyongazdálkodási bizottság tagja.

Ahogy arról a Szeged24 korábban beszámolt: a DK, egy volt jobbikos szentendrei képviselő, Filó András nyilvánosságra hozott levele alapján azt sejti, hogy a Jobbik pártfinanszírozása korrupciógyanús. A szentendrei képviselő azt állítja: azért kezdeményezte még februárban Vona Gábor pártelnök a leváltását és kizárását a Jobbikból, mert „nem volt hajlandó részt venni korrupcióban”.

A szentendrei képviselő egy interpellációt nyújtott be, melyben szakértői véleményekre hivatkozva azt kifogásolta, hogy az ÉP-Kar Zrt. nem megfelelő minőségben végzett el útburkolati munkákat a városban. Filó azt állítja: felhívta Szegedről Keresztúri Farkas Csaba, majd a Jobbik Csongrád megyei elnökével, Tóth Péterrel személyesen is elmentek hozzá Szentendrére, és arra kérték, hogy vonja vissza interpellációját, mert „az ÉP-KAR támogatta a Jobbik kampányát és az interpelláció nagy károkat okozhat a következő versenytárgyalások során”.

Filó azonban elutasította a kérést, majd február végén közölték vele: kezdeményezték leváltását és kizárását a Jobbikból. A DK szegedi vezetője, Szabó Bálint ezután tett feljelentést a Szegedi Nyomozó Ügyészségen.

„A Szegedi Nyomozó Ügyészség a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészséghez tette át” – nyilatkozta a Szeged24-nek Fazekas Géza. A Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivője hozzátette: a feljelentést vizsgálják.

„Óh, de örülök”- reagált Keresztúri Farkas Csaba, amikor telefonon utolértük. A jobbikos képviselő részleteket azonban nem mondott, mindössze annyit árult el: egyeztetnie kell a párt vezetésével, hogy kívánnak-e nyilatkozni.

A Jobbik sajtószóvivője, Pál Gábor a Szeged24-nek úgy nyilatkozott: sem hivatalosan, sem nem hivatalosan nincs értesülésük arról, hogy a Demokratikus Koalíció feljelentése nyomán bármilyen eljárás indult volna az ügyben.

Ha a DK feljelentése alapján az ügyészség nyomozást indít, akkor az már a második eljárás lesz Keresztúri Farkas Csabával szemben. A szegedi képviselő jelenleg egy garázdasági ügy gyanúsítottja. Tavaly novemberben egy rendezvényen verekedésbe keveredett egy testvérpárral, mert a politikus – a fiúk állítása szerint – inzultálta húgukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik