Belföld

Túrás-fúrás, forgalomkorlátozás Győrben

A városi költségvetésből sikerült forrásokat elkülöníteni a rossz minőségű útszakaszok felújítására, így a napokban az útkezelő szervezet el is kezdte a rekonstrukciós munkálatokat.

Nem kell meglepődniük a győrieknek, ha az elkövetkező hetekben több forgalomkorlátozásba ütköznek. A város különböző pontjain ugyanis a megsüllyedt, nyomvályús és nagyobb úthibák felújítását végzik a szakemberek. Jelenleg a Szigethy Attila úton, a Barátság park szomszédságában az egyik forgalmi sávot lezárták, ennek pályaszerkezetét javítják, de a Zrínyi út és a Táncsics utca közötti szakaszon, a rendőrség oldalán is hasonló tevékenységet végez Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete. A harmadik helyszín a 821-es főúti csomópont lesz, itt a balra és a jobbra kanyarodó sáv is újításra szorul. Várhatóan ezen a területen sárgán villogó lámpákra és rendőri irányításra számíthatnak majd az erre közlekedők.

Problémás pontnak tekinthető a Vasvári Pál úton, az egyik gyorskiszolgáló étterem előtt található buszmegálló is, mely a helyreállításnak köszönhetően egy bazaltbetonos, teherbíró pályaszerkezettel gazdagodik.

Ezeken az említett szakaszokon azért van szükség a felújításra, mert olyan mértékben ment tönkre az aszfalt, hogy a további terhelést már nem bírta volna a betonszerkezet. A városi költségvetésből szerencsére sikerült ezekre a munkálatokra elkülöníteni egy jelentős összeget” – mondta a Győr24-nek Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet műszaki vezetője.

A Szigethy Attila úton a jövő héten végeznek a munkálatokkal, a többi helyszínen még másfél hónapig javítják a hiányos aszfaltot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik