Belföld

Megszólalt Karsai a gyomormosás után

Éppen a zárójelentését kapta kézhez Battonya volt képviselője, amikor eltértük telefonon. Karsai József hatvan darab erős nyugtató tablettát vett be, még éjszaka kimosták a gyomrát.

Oda a nyári menza

Elmondása szerint azért kísérelt meg öngyilkosságot, mert nem akar diktatúrában élni, és a hazájáért kész az életét is feláldozni.

Részletesebben arról van szó, hogy Karsait a bíróság bűnösnek találta, amiért a dinnyeblokád idején vezetésével traktorokkal torlaszolták el egy felvásárlótelep bejáratát. A bíróság kényszerítés kísérlete miatt egymillió forint, plusz a perköltségek megfizetésére kötelezte Karsait.

A volt képviselő azt mondja, a bíróság most kétszáz, rászoruló battonyai gyerek nyári érkeztetését teszi lehetetlenné, mivel ezt a pénzt ő erre szánta.

Irány Strasbourg

Karsai szerint az ítélet egy “Rajk-perben” született, ami példázza, hogy Magyarországon még csak nem is Kádár-, hanem egyenesen “Rákosi-rendszer épül”. Nem akarta látni, hogy a fia rabszolgaként élje le az életét, azt mondja, valóban meg akart halni.

Karsai annak ellenére, hogy biztos ártatlanságában nem fellebbez, ehelyett inkább Strasbourghoz fordul. Arra a felvetésre, hogy a strasbourgi bíróság csak olyan ügyeket fogad be, amelyek esetében már kimerítették az adott ország összes fórumát, azt válaszolta, “biztosan tudja, hogy be fogják fogadni”.

Mi a magyar igazság?

Felépülése után a volt képviselő “végigjárja országunk nagyjait”, hogy megkérdezze, “mi a magyar igazság”. Elsőként Navracsics Tibor igazságügyi miniszterhez látogat el, ha fogadja. Ha nem, leül az ajtaja elé.

Karsai József tegnap kísérelt meg öngyilkosságot. A dinnyelblokád egykori szervezője több marék tablettát vett be, két munkás talált rá a szántóföldön. A mentőből azonban maga hívta fel a beol.hu munkatársát, hogy közölje a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik