Belföld

Pénteken Orbán “elviszi” Lázárt Vásárhelyről

Mint az korábban a Szeged24 megírta, a miniszterelnök személyesen kéri el a város közgyűlésétől, rajtuk keresztül a hódmezővásárhelyiektől Lázár Jánost.

A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint Orbán Viktor délután fél 3-kor érkezik meg a városba, majd beszédet mond a 3 órakor kezdődő városi közgyűlésen. Információink szerint Orbán mellett Lázár János is mond egy beszédet, így körülbelül ez a két napirendi pontja lesz az ülésnek. Lázár ezen az tanácskozáson búcsúzik posztjától, ugyanis a “miniszterelnök közvetlen segítője” lesz a kormányzati munkában.

Miután a kormányátalakítás során Lázár lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, és ez a pozíció nem fér össze a polgármesteri tisztséggel. Az új kormánytag beiktatása után legkésőbb 30 nappal le kell mondania polgármesteri posztjáról.

A Szeged24 korábban lehetségesnek tartotta, hogy a városban élő, ám Hódmezővásárhelyhez és a megyéhez szorosan nem kötődő Deutsch Tamás, európai uniós parlamenti képviselő próbálja majd megszerezni Lázár megüresedett helyét.

A nol.hu nemrégiben megjelent elezése számos helyi poitikust említ Lázár lehetséges utódjaként. Bárhogy is van, péntek délután valószínűleg utalás történhet az utód személyére Lázár János, esetleg a miniszterelnök részéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik